Sinds 2011

    

Agenda

  Activiteitenagenda

 Let op: besloten bijeenkomsten staan hieronder niet vermeld

Activiteitenagenda


Opening nieuwe expositie: Lies Prins en Nicole Pisuisse

Datum:24-03-2019
15:00


Van water, nesten, vleugels .....
Grafiek: Lies Prins
Fotografie: Nicole Pisuisse,

Tijdens de opening van deze tentoonstelling op zondag 24 maart om 15.00 uur, speelt het Ensemble voor oude muziek La Lauzeta enkele liederen uit haar programma ‘Harmonie der Veren’

Op de sluitingsdag, donderdag 25 april tussen 12.00 en 15.00 uur, speelt La Lauzeta opnieuw delen uit dit programma, verdeeld in een drietal blokjes.
Lies en Nicole maken beiden deel uit van dit ensemble van vier vrouwen.
Zie ook www.ensemblelalauzeta.punt.nlOver Lies Prins
Sinds 1994 leg ik mij toe op grafiek. Ik houd van drukken en wat eraan voorafgaat, zoals het bedenken en maken van vormen, het snijden, krassen, gutsen enz.
Het thema van deze tentoonstelling in 't Atrium leent zich voor het vertellen van een verhaal. Grafiek is daarvoor een geschikt medium, omdat de afdrukbare vormen en beelden
vaker dan een keer gebruikt kunnen worden. Zo kan je vrij eenvoudig series prenten maken.
De gebruikte technieken zijn hoofdzakelijk lino-, materiaal- en werkman(sjabloon)druk.
Mijn inspiratie ligt voor een groot deel in het materiaal en de verrassing wat ermee gebeurt, als ik knip, snijd, guts, ininkt en afdruk. Het maken van grafiek is een voor mij onmisbaar spel met vorm, kleur en compositie.
Zie ook www.drukwerkindemarge.org/drukkers/PrinsPrints

******

Over Nicole Pisuisse
Sinds 2013 woon ik in Zutphen. Er loopt een gracht langs het Gallee en de twee begraafplaatsen aan de Warnsveldseweg, waar ik regelmatig wandel. Gefascineerd door het lijnenspel van licht en schaduw, beweging, spiegeling van boom of tak, drijvend blad, kroos, bevriezing enz., maakte ik veel foto's van het water van de gracht. Geboeid ook wanneer door dat complexe samenspel weer nieuwe, vaak abstracte vormen en composities ontstaan. De foto’s die ik hier exposeer zijn gemaakt in de periode 2014-2017.

Basisopleiding Fotovakschool Apeldoorn, april 2014.
Opleiding Twents Conservatorium (A.M.V.), mei 1988.
Zie ook www.atelierNicolijn.nl

 Nicole Pisuisse.jpg
 Lies Prins.JPG


Terug naar overzicht