Sinds 2011

    

Agenda en openingstijden:

Let op: Wilt u de kunstwerken bekijken? Momenteel is 't Atrium op donderdag en zaterdag alleen op afspraak geopend.

 

 Activiteitenagenda

 Let op: besloten bijeenkomsten staan hieronder  niet vermeld

Activiteitenagenda


DE 18 MINUTEN MAN, thema: Ernest Shackleton en de zuidpool

Datum:18-01-2019
19:00

ERNEST SHACKLETON EN DE ZUIDPOOL

Het continent op het zuidelijk halfrond, de Zuidpool, wordt pas in 1820 ontdekt. Daarmee is de zuidpool het laatste stuk land dat door mensen in kaart wordt gebracht. Dat is niet voor niets; de zuidpool is een van de meest ruige, moeilijke en afgelegen plekken op aarde. In de 19e eeuw weet men zelfs nog meer van de maan dan van het zuidpoolgebied. Het zal nog tot 2009 duren voordat er meer mensen op de beroemde Beardmore gletsjer hebben gestaan dan op de maan.
Er zijn vele doden gevallen tijdens de verschillende pogingen om de zuidpool te bereiken. Een grote uitzondering is echter de Ierse kapitein in de koopvaardij Ernest Shackleton. Hoewel hij er nooit in is geslaagd om de zuidpool te bereiken, is hij een van de weinige poolverkenners onder wiens leiding er nooit iemand is overleden.
Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? Wat maakt dat hij in uiterst barre omstandigheden en ondanks enorme tegenslagen toch zijn bemanning weet te inspireren om optimistisch te blijven? Wat is de aantrekkingskracht van zo’n koude plek als de zuidpool?
Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur (ZAAL OPEN VANAF 18.40 UUR)
- Deelname: vrijwillige bijdrage voor de spreker
- Locatie: 't Atrium Zutphen, Martinetsingel 19, 7201 DS
- Meer info: www.de18minutenman.nl


Wouter Blacquière is de 18-Minuten Man. Hij verdiept zich graag in een mens, een gebeurtenis of een idee en presenteert zijn bevindingen aan een publiek. Dat doet hij slechts in 18 minuten. Dit is namelijk lang genoeg om een boodschap over te brengen en kort genoeg om de aandacht van het publiek vast te houden. Daarnaast dwingt het hem om goed na te denken over wat hij wil vertellen. Dat komt de helderheid van het verhaal ten goede. Aan het eind van het 18-minutenverhaal stelt hij aan de hand van het onderwerp een vraag aan het publiek als kader voor het altijd leuke nagesprek.

 Elephant_Island_party_waving_goodbye_to_James_Caird_state_library_nsw_a423041h_1327x824 (002).jpg


Terug naar overzicht