Sinds 2011

    

Agenda

  Activiteitenagenda

 Lieve, beste en gewaardeerde Atriumbezoeker en relaties,

Hoe gaat het met u, zo tijdens deze dagen van binnenblijven en afstand bewaren? Hopelijk bent u gezond en vindt u in deze bizarre tijd ruimte om het leven toch prettig te maken, met een frisse blik op de toekomst.

Voor mij is deze tijd vooral een tijd van overdenken en dingen op een rijtje zetten. De Coronacrisis heeft ook mij geraakt. Alle gasten die ik sinds begin maart had mogen ontvangen, zijn door de maatregelen uiteindelijk allemaal weggebleven. Er komt een tijd dat alles weer normaal wordt, in aangepaste zin dan, want het virus zal heus nog wel een tijdje rond dwarrelen. Als wij naar een anderhalve meter-maatschappij toe moeten, dan vrees ik dat ik mijn gasten niet meer de veiligheid kan bieden die ze verdienen. De bescheiden ruimte die ’t Atrium is maakt dat we de nodige 1,5 afstand niet kunnen waarborgen, met een gevoel van onrust ten gevolg. En dat is niet wat ik wil. Iedereen die hier komt moet zich vrij en veilig voelen. Daarom heb ik de keuze gemaakt om met ingang van heden mijn deuren te sluiten.

’t Atrium stopt!

Het valt me zwaar, temeer omdat ik negen jaar hard heb gewerkt om ‘mijn kindje’ te brengen tot wat het nu is: een bruisende plek waar mensen samenkomen en verbinding vinden.

Ik heb in die negen jaar ontzettend veel geweldige, creatieve en inspirerende mensen ontmoet die mijn werk (en leven!!!)  allemaal op hun manier veel kleur hebben gegeven. Daarom spreek ik nederig mijn dank uit. Voor jullie komst, jullie plezier en jullie vertrouwen in mij. Met mij komt het goed. Hopelijk komen we elkaar nog eens tegen.

Warme en dankbare groet,

Marion TraasActiviteitenagenda


NIEUWE LEZING VAN DE 18 MINUTEN MAN. THEMA: VINCENT VAN GOGH

Datum:18-04-2020
19:00

VINCENT VAN GOGH EN DE PSYCHE
Als je aan Vincent van Gogh denkt, dan denk je vast aan zijn zonnebloemen. En daarna? Mogelijk denk je aan een gezwachteld oor. Vincent van Gogh is ooit omschreven als een gekweld genie. Alsof zijn artistieke talent het gevolg was van een ongunstige, psychische gezondheid. Of was hij een dapper slachtoffer dat, tegen alle verwachtingen in, toch zijn kunstwerken wist te maken. tussen deze twee uitersten in zit bovenal een mens. Iemand met dromen en plannen voor de toekomst. Iemand die prachtige brieven kan schrijven, kan ruziën of soms teveel drinkt. Tijdens deze lezing wordt geprobeerd om Vincent van Gogh als mens neer te zetten. Zo kunnen jij en ik misschien bruggetjes maken naar ons eigen leven.

Herken jij jezelf in Vincent van Gogh? En wat versta jij onder kunst?


- Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur
- Deelname: vrijwillige bijdrage voor de spreker
- Locatie: 't Atrium Zutphen, Martinetsingel 19, 7201 DS
- Meer info: www.de18minutenman.nl
- Aanmelden is niet nodig

Wouter Blacquière is de 18-Minuten Man. Hij verdiept zich graag in een mens, een gebeurtenis of een idee en presenteert zijn bevindingen aan een publiek. Dat doet hij slechts in 18 minuten. Dit is namelijk lang genoeg om een boodschap over te brengen en kort genoeg om de aandacht van het publiek vast te houden. Daarnaast dwingt het hem om goed na te denken over wat hij wil vertellen. Dat komt de helderheid van het verhaal ten goede. Aan het eind van het 18-minutenverhaal stelt hij aan de hand van het onderwerp een vraag aan het publiek als kader voor het altijd leuke nagesprek.

 200318_vangogh.jpg


Terug naar overzicht


 

 

 


Kaart
Opbellen
Info