Sinds 2011

    

Agenda

  Activiteitenagenda

 Let op: besloten bijeenkomsten staan hieronder niet vermeld

Activiteitenagenda


LEZING DE 18 MINUTEN MAN: STRESS EN HET BREIN

Datum:18-06-2019
19:00

STRESS EN HET BREIN

Je kent het wel. Je voelt je wat gejaagd, je hartslag is misschien wat hoger dan normaal en het lukt je niet zo goed om dingen te onthouden. Kortom, je merkt dat je wat gespannen bent. Dat onaangename gevoel noemen we stress.

Een beetje stress is niet erg. Maar als je langdurig merkt dat jouw vaardigheden niet meer opgewassen zijn tegen de eisen die de dag aan je stellen, dan gaan er dingen in je brein veranderen.

Wat gebeurt er in het brein als je stress hebt? Welke hersengebieden zijn erbij betrokken? Kan stress schade brengen aan je brein? Of kan stress ook positief zijn? Hoe zit het met het stresshormoon cortisol? En wat kun je doen om stress te verlagen of zelfs te voorkomen?

Afbeelding: PET soul Butterflies door Pablo Garcia-Lopez (c)

Dinsdag 18 juni 2019
- Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur (inloop v.a. 18.45 uur)
- Deelname: vrijwillige bijdrage voor de spreker
- Locatie: Martinetsingel 19, 7201 DS
- Meer info: 06-14453708 of ifo@atriumzutphen.nl


Wouter Blacquière is de 18-Minuten Man. Hij verdiept zich graag in een mens, een gebeurtenis of een idee en presenteert dan zijn bevindingen aan een publiek. Dat doet hij in18 minuten. Dit is namelijk lang genoeg om een boodschap over te brengen en kort genoeg om de aandacht van het publiek vast te houden. Aan het eind van het 18-minutenverhaal stelt hij aan de hand van het onderwerp een vraag aan het publiek als kader voor het altijd leuke nagesprek.

 PET oul butterflies, Pablo Garcia-Lopez (c).jpg


Terug naar overzicht


 

 

 


Kaart
Opbellen
Info