Sinds 2011

    

Agenda

  Activiteitenagenda

 Let op: besloten bijeenkomsten staan hieronder niet vermeld

Activiteitenagenda


OPENINGSRECEPTIE EXPOSITIE

Datum:16-08-2019
15:00

Opening expositie. Kunstwerken gemaakt door clienten van IJsselzorg.
AN VAN DEN BERG:

An (Zutphen, 1958) werkte 25 jaar lang in het bedrijfsleven, o.a. bij (papier)groothandels en in de IT-sector. Daarnaast werkte ze vijf jaar in Mali als vrijwilliger om lokale bedrijfjes te helpen opzetten of versterken.

Pas in 2008 begon An met tekenen en schilderen, iets wat zij daarvoor nog nooit had gedaan. Ze nam les bij Nicolette Dubbeldam en Rosemarijn Daaleman.
Omdat An zich na verloop van tijd wilde gaan toeleggen op abstract schilderen, nam ze in 2014 les bij Hélene Jansen-van Bavel.
In de loop der jaren heeft An haar eigen kleurrijke stijl ontwikkeld en gaat zij vooral “helemaal los” in het colorisme. Vele kleuren, laag op laag, weer deels weggekrabd of weggeveegd. Zij gebruikt in haar schilderijen acrylverf, soms aangevuld met acrylinkt, ecoline, pigmenten, oliepastel, olie en/of collage.
An schildert volledig intuïtief en authentiek: ieder schilderij vertelt een eigen en persoonlijke verhaal, het bevat haar gevoelens en emoties uit het diepste van haar ziel.
An wordt met name geïnspireerd door het expressionisme, zoals het werk van Kandinsky en der Blaue Reiter

P.W.:

Het werk van P.W. is expressief van aard. Ze werkt graag met kleur. Haar werk komt spontaan tot stand. Ze heeft geen diepere bedoeling behalve dat ze balans terug wil zien in de vormen en kleursamenstelling.
Haar artistieke kant heeft ze een paar jaar geleden ontdekt. Ze heeft nooit de kans gegrepen en/of gekregen om zichzelf te uiten via kunst. Het liefst werkt ze aan haar schilderijen in een rustige omgeving, dan hoeft ze er niet over na te denken en laat ze haar creativiteit vloeien. Ze experimenteert met verschillende technieken en materialen. ‘Gewoon doen’, is haar motto. Niet bang zijn!


STEVEN SALENTIJN

Het werk van Steven (Hoog Soeren, 1968) op dit moment is figuratief en expressief van aard.
Het zijn gezichtsuitdrukkingen van personen die Steven in het dagelijks leven tegenkomt. Steven is al 28 jaar bezig met dit thema; in logboeken tekende hij eerder (realistischer) hoofden met HB-potlood en daarnaast maakte hij uitvoeringen in olieverf en acrylverf.

De gezichten die hij maakt worden zonder aanpassingen op het doek gezet. Gummen is voor hem geen optie. De gezichten worden direct vanuit de pen geschapen. Steven heeft het vermogen om met dunne simpele lijnen zoveel verschillende uitdrukkingen te realiseren. Hij beheerst de kunst van het van het op tijd stoppen als geen ander.


Terug naar overzicht


 

 

 


Kaart
Opbellen
Info